Jag bara älskar att gör smörgåstårtor. Gjorde dessa till min mammas sambo när han fyllde år.
Fyllning 1
600 g skinka tex bogskinka i tunna skivor6 dl gräddfil
4 1/2 dl majonnäs
3 dl finhackad fryst persilja
salt och peppar
Fyllning 2
600 g bredbar leverpastej2,25 dl vispad grädde
4 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
Garnering
6 dl majonnäs6 dl gräddfil
Gurka, tomat, vindrukor, rostbiff, skinka, citron, räkor och ägg
- Börja med fyllningarna. Skär skinkan i små bitar. Blanda skinka, gräddfil, majonnäs, persilja, salt och peppar till en röra.
- Blanda leverpastej, vispad grädde och smörgåsgurka i en bunke.
- Bred på fyllning 2 och sedan bred på fyllning 1.
- Blanda majonnäs och gräddfil till en röra och bred den över hela smörgåstårtan.
- Garnera med skinka, rullade ostskivor, halverade vindruvor och machésallad.
- Skär gurkan i tunna skivor och garnera med dem runt tårtan.
![]() |
Från sidan |
![]() |
Från sidan |
![]() |
Uppifrån |
![]() |
Från sidan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar