onsdag 21 oktober 2015

Smögåstårta med skinka och leverpastej

Jag bara älskar att gör smörgåstårtor. Gjorde dessa till min mammas sambo när han fyllde år. 
Fyllning 1
600 g skinka tex bogskinka i tunna skivor
6 dl gräddfil
4 1/2 dl majonnäs
3 dl finhackad fryst persilja
salt och peppar
Fyllning 2
600 g bredbar leverpastej
2,25 dl vispad grädde
4 1/2 dl finhackad smörgåsgurka
Garnering
6 dl majonnäs
6 dl gräddfil
Gurka, tomat, vindrukor, rostbiff, skinka, citron, räkor och ägg
  1. Börja med fyllningarna. Skär skinkan i små bitar. Blanda skinka, gräddfil, majonnäs, persilja, salt och peppar till en röra.
  2. Blanda leverpastej, vispad grädde och smörgåsgurka i en bunke.
  3. Bred på fyllning 2 och sedan bred på fyllning 1.
  4. Blanda majonnäs och gräddfil till en röra och bred den över hela smörgåstårtan.
  5. Garnera med skinka, rullade ostskivor, halverade vindruvor och machésallad.
  6. Skär gurkan i tunna skivor och garnera med dem runt tårtan.
Från sidan

Uppifrån
Från sidan


Uppifrån

Från sidan


Uppifrån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar