torsdag 22 oktober 2015

Smarriga kanelbullar och pizzabullar

Här kommer receptet på Bullarna

100 g
5 dl
50 g
1 dl
1 tsk
1 st
15 dl

Fyllning
200 g
1 dl
4 msk

Pensling och garnering
1 st
pärlsocker





Pizzabullar

Ingredienser

Deg:
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • 13 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 2 dl ketchup
  • 300 g skinka
  • 4 dl riven ost
  • 1,5 msk pizzakryddor
Pensling:
  • 1 st ägg
Garnering:
  • 1 dl riven ost
225 grader!

Tillagning

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i bunken och tillsätt mjölk blandningen, salt och socker. Rör om så att jästen smälter.
  3. Tillsätt ägget och ca. 13 dl vetemjöl . Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl.
  4. Låt jäsa i 30 minuter.
  5. Hacka skinka i små bitar, blanda i kryddorna.
  6. Arbeta degen lite och dela den i två delar.
  7. Kavla ut till en rektangel, 1/2 cm tjock.
  8. På varje del bred på 1 dl ketchup, men lämna ca. 1 cm utan ketchup på ena långsidan, (så att rullen håller ihop senare).
  9. Strö på 1/2 av fyllningen på varje rektangel, skinkan med kryddor och osten (spara lite ost till garnering).
  10. Rulla ihop som en rulltårta.
  11. Sätt på ugnen på 225 grader.
  12. Skär rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
  13. Låt jäsa i 15-20 minuter.
  14. Pensla på med uppvispat ägg.
  15. Strö lite ost på bullarna som garnering.
  16. Gräddas mitt i ugnen i ca. 8-12 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar