tisdag 31 juli 2012

Goda kanelbullar, utan jäst...

Har inte bakat så mycket utan jäst. Men insåg vad enkelt det är. Bara att slänga ihop en deg och 30 min senare är fikat klart. Kan ju inte bli bättre!!

Här kommer receptet för ca 20 bullar/snurror.
7 dl mjöl
2,3 dl mjölk
75 gram smör
3,5 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma, malen

kanel
socker
1 ägg
pärlsocker

Gör så här
Smält smöret och blanda det med mjölken. Blanda i mjöl, bakpulver och kardemumma, gärna i matberedare. Ta upp degen och kavla ut. Bre över smör. Strö över socker och kanel. Vik plattorna dubbelt och skär dem i ca 1 cm breda remsor. Tvinna dessa och snurra ihop dem till en knut lägg ner dem i en bullform. Pensla med ägg, lägg på lite pärlsocker. In i ugnen 225'C i 10-15 minuter.

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar