Kul att göra något nytt. Har aldrig gjort en glutenfri tårta innan. Men det gick jätte bra och tårtan blev god och saftig.
Här kommer receptet
Gluten och laktosfri Gräddtårta med kiwi och mandariner
Glutenfri tårtbotten:
3 st ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl Lailas mjölmix gluten och mjölkfritt
1 tsk rågad bakpulver
12dl laktosfri grädde (Icas)
2 burkar mandariner
6 st kiwi
Mazankräm på 2dl laktosfri mjölk (Icas)
Sätt ugnen på 175 grader. Inte varmfluft.
Vispa ägg och socker några minuter så att det blir fast, pösigt och vitt.
Häll i det varma vattnet, mjölet och bakpulvret och rör om tills allt är slätt.
Häll upp i bröad form. Grädda i ugnen i 30min. Låt svalna.
Vispa ihop mazankrämen och ställ i kylen. Vispa grädde. Skär kiwin i skivor. dela skivorna på mitten.
Dela tårtbotten på mitten. Lägg på mazankrämen. Bre på ett tunt lager grädde grädde. Prittsa grädden på sidorna av tårtan. Sedan sprittsa runt tårtan och gör ett kors. Lägg på frukten.
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar