torsdag 28 maj 2015

Smörgåstårta med skinka och leverpastej


Det är så kul att göra smörgåstårta och speciellt när de man bjuder gillar den. Jag gjorde dessa två när vi hade kalas och det blev inte mycket kvar. Vi var 20 st varav 4 var barn.

Dessa fyllningar är till 2 tårtor.

4 paket Landgångsbröd ( á 8 st )

Fyllning 1
600 g skinka tex bogskinka i tunna skivor
6 dl gräddfil
3 1/2 dl majonnäs
3 dl finhackad persilja
salt och peppar

Fyllning 2
600 g bredbar leverpastej
2 1/4 dl vispgrädde
4 1/2 dl finhackad smörgåsgurka

Garnering
6 dl majonnäs
6 dl gräddfil
1 gurka
400 g rökt skinka i tunna skivor
Vindruvor
1 citron
2 förp (á 360g) kräftstjärtar i lake
1 pak cocktail tomater
Ost Port salut
Delade 1 tomat i fint mönster
10 hård kokta ägg

Gör så här :
Börja med fyllningarna. Skär skinkan i små bitar. Blanda skinka, gräddfil, majonnäs, persilja, salt och peppar till en röra.
Blanda leverpastej, vispgrädde och smörgåsgurka i en bunke.
Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg brödskivor på bredden och på längden på en bricka. Tänk på att fyllningen ska räcka till två tårtor. Bred på lite av fyllning 1 och täck med brödskivor. Lägg gärna brödskivorna så att de täcker skarvarna i det undre brödlagret, på så vis håller smörgåstårtan ihop bättre.
Bred på fyllning 2 och täck med ett lager brödskivor. Bred på mer av fyllning 1.
Täck med de återstående brödskivorna. Blanda majonnäs och gräddfil till en röra och bred den över hela smörgåstårtan.
Garnera med skinka, rullade ostskivor, vindruvor ,tomat, gurka, kräftstjärtarna, citron och sallad.
Skär gurkan i tunna skivor och garnera med dem runt tårtan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar