Pizzabullar
Ingredienser
Deg:
- 50 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1 st ägg
- 13 dl vetemjöl
Fyllning:
- 2 dl ketchup
- 300 g skinka
- 4 dl riven ost
- 1,5 msk pizzakryddor
Pensling:
- 1 st ägg
Garnering:
- 1 dl riven ost
225 grader!
Tillagning
- Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i bunken och tillsätt mjölk blandningen, salt och socker. Rör om så att jästen smälter.
- Tillsätt ägget och ca. 13 dl vetemjöl . Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Hacka skinka i små bitar, blanda i kryddorna.
- Arbeta degen lite och dela den i två delar.
- Kavla ut till en rektangel, 1/2 cm tjock.
- På varje del bred på 1 dl ketchup, men lämna ca. 1 cm utan ketchup på ena långsidan, (så att rullen håller ihop senare).
- Strö på 1/2 av fyllningen på varje rektangel, skinkan med kryddor och osten (spara lite ost till garnering).
- Rulla ihop som en rulltårta.
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Skär rullen i 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
- Låt jäsa i 15-20 minuter.
- Pensla på med uppvispat ägg.
- Strö lite ost på bullarna som garnering.
- Gräddas mitt i ugnen i ca. 8-12 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar